Lyxig ugnsstekt falukorv

Comments: No Comments

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillagningstid: 40 minuter, varav 25-30 minuter i ugnen

Ingredienser: 5 portioner

1 ring falukorv, 800 gram
1 st gullök eller rödlök
1 st rödpaprika
1 st tomat
2 msk finhackad persilja
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 dl riven gratängost eller annan valfri sort

Tillagning:

-Sätt ugnen på 200 grader
-Ta bort skinnet från falukorven och skär snittar i falukorven med ca 1,5 cm mellanrum.
-Häll 3 msk olivolja i en ugnsform och lägg i falukorven.
-Strimla paprika, gullök och tomater.
-Pressa vitlöken och fördela över korven.
-Tryck ner lök, tomat och paprika i varje snitt. Det som blir över kan du lägga runtom korven.
-Strö över riven ost av valfri sort.
-Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.

Garnering:

Finhackad bladpersilja

Serveringstips:

Ris, couscous, kokt potatis, potatismos eller pasta.